Over Yapi Kredi

Yapi Kredi Bank Nederland N.V. is ontstaan uit de fusie van Koçbank Nederland N.V. (opgericht in 1996) en de voormalige Yapi Kredi Bank Nederland N.V. (opgericht in 2001). Na deze fusie, die op 1 juli 2007 werd afgerond, veranderde Koçbank Nederland N.V. haar naam in Yapı Kredi Bank Nederland N.V. De gefuseerde bank blijft werken onder een volledige bankvergunning die is afgegeven door de Nederlandsche Bank.

Dankzij deze fusie werd de in de loop der jaren opgebouwde goede reputatie op het gebied van klantenservice verder versterkt, met een zeer solide bank als eindresultaat. De bank levert een breed scala aan bankdiensten op het gebied van retail, corporate en private banking.

Yapi Kredi Bank Nederland N.V. is een dochteronderneming van Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., dat een sterke aandeelhoudersstructuur heeft die zorgt voor duurzame en winstgevende groei. In totaal is 40,95% van de aandelen van Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. in handen van Koç Financial Services en is 27,02% van de aandelen eigendom van Koç Holding A.Ş. Het totaal aantal directe en indirecte aandelen van de Koç Group is 67,97%. De overige 32,03% wordt verhandeld op de aandelenbeurs van Istanbul.

De in 1926 opgerichte Koç Group is het grootste conglomeraat in Turkije voor wat betreft omzet en export. Het biedt werk aan ruim 105.000 mensen. De omzet van de Koç Group is goed voor 8% van het bruto nationaal product van Turkije en de export van het bedrijf vertegenwoordigt 7% van de totale export van het land. Per 2021 zijn de belangrijkste financiële indicatoren als volgt: de activa bedragen 69,5 miljard euro, de opbrengst bedraagt 33,1 miljard euro en de netto-inkomsten bedragen 2,5 miljard euro.

Hoe kunnen
we u helpen?